🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Quinoa salade met pintobonen en asperges

Door De Kookclub
25 minuten
5(1)
Een verfrissende en gezonde quinoa salade met pintobonen, knapperige asperges en sappige mango.
Hobbykok 25 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Bereiden van quinoa

    Spoel de quinoa grondig af onder koud water. Breng 400 ml water aan de kook, voeg de quinoa toe en laat het 15 minuten sudderen. Laat afkoelen.

  • 2

    Bereiden van asperges

    Snijd de harde uiteinden van de asperges af en stoom of blancheer ze gedurende 3-4 minuten. Snijd ze in stukjes van 2-3 cm.

  • 3

    Bereiden van mango

    Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het in blokjes.

  • 4

    Samenvoegen van ingrediënten

    Meng de gekookte quinoa, pintobonen, asperges, mango, fijngehakte rode ui en korianderblaadjes in een grote kom.

  • 5

    Dressing maken

    Klop in een aparte kom de olijfolie, limoensap, zout en zwarte peper samen tot een dressing.

  • 6

    Serveren

    Giet de dressing over de salade en meng goed. Serveer de quinoa salade met pintobonen en asperges direct.

  • TIP

    Een handige tip is om bij het bereiden van quinoa altijd eerst de quinoa grondig af te spoelen onder koud water voordat je het gaat koken. Dit helpt om eventueel aanwezige bittere stoffen te verwijderen en zorgt voor een betere smaak van de quinoa. Spoel het goed af en giet het daarna af voordat je het kookt volgens de instructies. Hierdoor krijg je luchtige en smakelijke quinoa voor je salade.

Reviews

Gerelateerde recepten