Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de pruimen met honing, vanillezaadjes en 2 eetlepels bloem in een grote kom.
- 2
Voorbereiden van bakvorm
Vet de bakvorm of plaat in met boter.
- 3
Verdeel het pruimenmengsel
Verdeel het pruimenmengsel gelijkmatig over bakvorm.
- 4
Maak de kruimellaag
Meng in een kom de rietsuiker, 150 gram bloem en havervlokken. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Wrijf met je vingers de boter door het mengsel tot het de textuur heeft van grof paneermeel.
- 5
Bakken in de oven
Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 40 minuten, of tot de kruimellaag aan de bovenzijde goudbruin is.
- 6
Serveren
Serveer de pruimencrumble warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
- TIP
Voor een perfecte pruimencrumble zorg je ervoor dat de pruimen goed rijp zijn. Voeg een beetje citroensap toe aan het pruimenmengsel voor een frisse smaak. Experimenteer met verschillende kruiden zoals kaneel of gember voor extra smaak.

