🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Pruimencrumble

Door De Kookclub
50 minuten
Een heerlijke pruimencrumble. Geniet van de zoete smaak van pruimen met een knapperige kruimellaag. Serveer het warm of koud met een bolletje vanille-ijs!
Hobbykok 50 minuten

Ingrediënten

6 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de pruimen doormidden, verwijder de pitten en snijd de pruimen in stukjes. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de pruimen met honing, vanillezaadjes en 2 eetlepels bloem in een grote kom.

  • 2

    Voorbereiden van bakvorm

    Vet de bakvorm of plaat in met boter.

  • 3

    Verdeel het pruimenmengsel

    Verdeel het pruimenmengsel gelijkmatig over bakvorm.

  • 4

    Maak de kruimellaag

    Meng in een kom de rietsuiker, 150 gram bloem en havervlokken. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het mengsel. Wrijf met je vingers de boter door het mengsel tot het de textuur heeft van grof paneermeel.

  • 5

    Bakken in de oven

    Plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak deze gedurende 40 minuten, of tot de kruimellaag aan de bovenzijde goudbruin is.

  • 6

    Serveren

    Serveer de pruimencrumble warm of koud, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

  • TIP

    Voor een perfecte pruimencrumble zorg je ervoor dat de pruimen goed rijp zijn. Voeg een beetje citroensap toe aan het pruimenmengsel voor een frisse smaak. Experimenteer met verschillende kruiden zoals kaneel of gember voor extra smaak.

Reviews

Gerelateerde recepten