Preitaart met kaas
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding deeg
5 minutenLaat de plakjes deeg iets ontdooien. Vet een lage bakvorm van 24 cm doorsnee in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.
- 2
Deeg in de vorm
5 minutenBekleed de bakvorm met de deegplakjes en besmeer de bodem met mosterd.
- 3
Prei voorbereiden
10 minutenMaak de prei schoon, verwijder de buitenste bladeren, snijd in de lengte door en was grondig. Snijd de prei fijn en laat goed uitlekken.
- 4
Kaas en bosuien voorbereiden
Snijd de boerenkaas in kleine blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.
- 5
Eimengsel maken
5 minutenKlop de eieren los met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kaas en bosuitjes toe aan het eimengsel.
- 6
Taart vullen
5 minutenVerdeel de prei over de deegbodem en giet het eimengsel eroverheen.
- 7
Bakken
30 minutenBak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
- TIP
Zorg dat de prei goed gewassen en uitgelekt is en bak deze eventueel kort voor. Laat het deeg iets ontdooien voor gebruik en besmeer de bodem met mosterd om zompigheid te voorkomen. Klop de eieren en zure room goed door elkaar voor een luchtig mengsel en voeg de kaas en bosui gelijkmatig toe. Houd tijdens het bakken de taart in de gaten en dek af met folie als de bovenkant te snel bruin wordt. Laat de taart na het bakken even afkoelen voor je hem aansnijdt.

