🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Preitaart met kaas

Door De Kookclub
40 minuten
4.6(8)
Een heerlijke hartige taart met prei en kaas. Perfect voor een gezellig familiediner of als lunch. Deze quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Hobbykok 40 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding deeg

    5 minuten

    Laat de plakjes deeg iets ontdooien. Vet een lage bakvorm van 24 cm doorsnee in met boter en verwarm de oven voor op 180°C.

  • 2

    Deeg in de vorm

    5 minuten

    Bekleed de bakvorm met de deegplakjes en besmeer de bodem met mosterd.

  • 3

    Prei voorbereiden

    10 minuten

    Maak de prei schoon, verwijder de buitenste bladeren, snijd in de lengte door en was grondig. Snijd de prei fijn en laat goed uitlekken.

  • 4

    Kaas en bosuien voorbereiden

    Snijd de boerenkaas in kleine blokjes en de bosuitjes in dunne ringetjes.

  • 5

    Eimengsel maken

    5 minuten

    Klop de eieren los met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Voeg de kaas en bosuitjes toe aan het eimengsel.

  • 6

    Taart vullen

    5 minuten

    Verdeel de prei over de deegbodem en giet het eimengsel eroverheen.

  • 7

    Bakken

    30 minuten

    Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten tot deze goudbruin en gaar is.

  • TIP

    Zorg dat de prei goed gewassen en uitgelekt is en bak deze eventueel kort voor. Laat het deeg iets ontdooien voor gebruik en besmeer de bodem met mosterd om zompigheid te voorkomen. Klop de eieren en zure room goed door elkaar voor een luchtig mengsel en voeg de kaas en bosui gelijkmatig toe. Houd tijdens het bakken de taart in de gaten en dek af met folie als de bovenkant te snel bruin wordt. Laat de taart na het bakken even afkoelen voor je hem aansnijdt.

Reviews

Gerelateerde recepten