Pasta carbonara
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Bak de spekjes krokant
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de gerookte spekblokjes of reepjes tot ze mooi krokant zijn. Ze hoeven niet volledig uitgebakken te worden. Zet het vuur daarna uit.
- 2
Koken van de pasta
Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze in ongeveer 10 minuten al dente. Raadpleeg de verpakking voor de exacte kooktijd en bereidingswijze.
- 3
Samenvoegen van spekjes en spaghetti
Giet de gekookte pasta rechtstreeks vanuit de pan waarin je het hebt gekookt bij de spekjes in de pan. Schep voorzichtig door elkaar. Zet het vuur uit onder de pan met spekjes en spaghetti.
- 4
Kaas toevoegen en smelten
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pan en voeg een klein beetje van het pasta kookvocht toe om de kaas te laten smelten en een romige saus te creëren.
- 5
Voeg de eieren toe
Kluts de eieren in een aparte kom en voeg ze al roerend toe aan de pan met spekjes en pasta. Blijf roeren tot de eieren een romige saus vormen en zich goed vermengen met de andere ingrediënten.
- 6
Serveren
Schep de romige Pasta Carbonara op borden. Garneer met fijngehakte verse peterselie en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Serveer deze heerlijke pasta met een frisse salade voor een gebalanceerde maaltijd.
- TIP
Als de spaghetti te veel is afgekoeld, bindt de saus niet, maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer terug op het vuur. Voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken of ze vervangen door champignons of gezouten cashewnoten.

