🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Pasta carbonara

Door De Kookclub
20 minuten
Dit recept voor romige Pasta Carbonara omarmt de traditionele Italiaanse smaken en brengt een perfecte balans tussen hartige spekjes, romige kaas en verse peterselie. De combinatie van eieren en Parmezaanse kaas creëert een zijdezachte saus die de pasta omhult en elke hap verrijkt met een heerlijke romigheid. Dit gerecht is een eerbetoon aan de tijdloze klassieker met een verrukkelijke twist.
Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Bak de spekjes krokant

    Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de gerookte spekblokjes of reepjes tot ze mooi krokant zijn. Ze hoeven niet volledig uitgebakken te worden. Zet het vuur daarna uit.

  • 2

    Koken van de pasta

    Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze in ongeveer 10 minuten al dente. Raadpleeg de verpakking voor de exacte kooktijd en bereidingswijze.

  • 3

    Samenvoegen van spekjes en spaghetti

    Giet de gekookte pasta rechtstreeks vanuit de pan waarin je het hebt gekookt bij de spekjes in de pan. Schep voorzichtig door elkaar. Zet het vuur uit onder de pan met spekjes en spaghetti.

  • 4

    Kaas toevoegen en smelten

    Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pan en voeg een klein beetje van het pasta kookvocht toe om de kaas te laten smelten en een romige saus te creëren.

  • 5

    Voeg de eieren toe

    Kluts de eieren in een aparte kom en voeg ze al roerend toe aan de pan met spekjes en pasta. Blijf roeren tot de eieren een romige saus vormen en zich goed vermengen met de andere ingrediënten.

  • 6

    Serveren

    Schep de romige Pasta Carbonara op borden. Garneer met fijngehakte verse peterselie en eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas. Serveer deze heerlijke pasta met een frisse salade voor een gebalanceerde maaltijd.

  • TIP

    Als de spaghetti te veel is afgekoeld, bindt de saus niet, maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer terug op het vuur. Voor een vegetarische variant kun je vegetarische spekjes gebruiken of ze vervangen door champignons of gezouten cashewnoten.

Reviews

Gerelateerde recepten