🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Paneer Butter Masala

Door De Kookclub
40 minuten
4.8(4)
Geniet van deze heerlijke Noord-Indiase vegetarische schotel met zachte paneerblokjes in een romige tomatensaus, op smaak gebracht met specerijen en verse kruiden. Serveer met rijst of naan voor een authentieke smaakervaring.

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Snijd de paneer in blokjes. Hak de ui en gember fijn. Week de cashewnoten in warm water gedurende 15 minuten en maak er een gladde pasta van.

  • 2

    Paneer bakken

    Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de paneerblokjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.

  • 3

    Saus bereiden

    In dezelfde pan voeg je de overgebleven eetlepel boter toe. Voeg de gehakte ui en gember toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de cashewnotenpasta, tomatenpuree, suiker, en een beetje water toe. Roer goed en laat sudderen tot de olie begint te scheiden.

  • 4

    Toevoegen van specerijen

    Voeg de garam masala en kasuri methi toe aan de saus. Roer goed door en voeg dan de gebakken paneer toe. Laat het geheel nog even sudderen.

  • 5

    Afwerking

    Voeg de kookroom toe en roer voorzichtig. Laat het gerecht nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.

  • 6

    Serveren

    Serveer Paneer Butter Masala warm met rijst of naanbrood. Geniet van deze smaakvolle vegetarische maaltijd!

Reviews

Gerelateerde recepten