Paneer Butter Masala
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Snijd de paneer in blokjes. Hak de ui en gember fijn. Week de cashewnoten in warm water gedurende 15 minuten en maak er een gladde pasta van.
- 2
Paneer bakken
Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de paneerblokjes tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- 3
Saus bereiden
In dezelfde pan voeg je de overgebleven eetlepel boter toe. Voeg de gehakte ui en gember toe en bak tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de cashewnotenpasta, tomatenpuree, suiker, en een beetje water toe. Roer goed en laat sudderen tot de olie begint te scheiden.
- 4
Toevoegen van specerijen
Voeg de garam masala en kasuri methi toe aan de saus. Roer goed door en voeg dan de gebakken paneer toe. Laat het geheel nog even sudderen.
- 5
Afwerking
Voeg de kookroom toe en roer voorzichtig. Laat het gerecht nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en garneer met verse koriander.
- 6
Serveren
Serveer Paneer Butter Masala warm met rijst of naanbrood. Geniet van deze smaakvolle vegetarische maaltijd!

