Nachos met kaas en gehakt
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Tomatensalsa maken
Fruit de knoflook aan in 1 el olijfolie. Bak de komijn 1 minuut mee. Voeg tomatenblokjes en suiker toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout. Laat afkoelen in de koelkast.
- 2
Gehakt bakken
Bak het gehakt in 2 el olijfolie rul met de helft van de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- 3
Guacamole maken
Bereid de guacamole volgens je favoriete recept of koop kant-en-klare guacamole.
- 4
Nachos assembleren
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat of ovenschaal. Vul de schaal met de tortillachips en maak er een mooi bergje van. Leg daarop het gebakken gehakt. Bestrooi met de geraspte Cheddar en belegen Goudse kaas. Top af met jalapeños, rode ui en maïs.
- 5
Nachos bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de nacho's 8-10 minuten totdat de kaas gesmolten is. Houd het in de gaten om verbranding te voorkomen.
- 6
Serveren
Verdeel met een eetlepel de zure room/crème fraîche, tomatensalsa, guacamole over alle nacho's. Bestrooi met korianderblaadjes en rode ui. Verdeel de limoenpartjes en geniet ervan!
- TIP
Als je de nachos extra pittig wilt maken, voeg dan wat extra jalapeños toe aan de kaaslaag voordat je ze in de oven bakt. Als je van avocado houdt, kun je ook extra verse plakjes avocado toevoegen bovenop de nachos voordat je de toppings aanbrengt. En vergeet niet om een verfrissende salsa aan de kant te serveren voor een extra smaakdimensie!

