Haverkoekjes
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Oven voorverwarmen
5 minutenVerwarm de oven voor op 175°C.
- 2
Havermeel malen
3 minutenMaal de helft van het havermeel in een keukenmachine tot meel.
- 3
Beslag maken
5 minutenMeng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een dik beslag.
- 4
Koekjes vormen
5 minutenSchep met een grote lepel hoopjes beslag op een bakplaat. Druk ze met de onderkant van de lepel tot platte koekjes.
- 5
Bakken
15 minutenBak de koekjes 15 minuten in de oven, keer ze om en bak nog 10 minuten.
- TIP
Je kunt experimenteren met toevoegingen zoals gehakte noten, gedroogd fruit of chocoladechips voor extra smaak en textuur. Als je de koekjes wat zoeter wilt maken, kun je meer rijpe bananen toevoegen of een beetje ahornsiroop of honing gebruiken. Probeer ook eens verschillende kruiden toe te voegen, zoals gemberpoeder of nootmuskaat, voor een unieke smaak. En vergeet niet om de koekjes volledig af te laten koelen voordat je ze serveert, zodat ze lekker knapperig worden.

