Geroosterde varkenshaas met boerenkool en rijst
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Verhit de knoflook
Verhit een middelgrote pan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is, zonder te laten bruinen.
- 2
Kook de rijst
Voeg de rijst en de kippenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook op hoog vuur en verminder vervolgens het vuur tot medium-laag. Kook afgedekt gedurende 12-15 minuten, af en toe roerend.
- 3
Kruid de varkenshaas
Dep de varkenshaassteaks droog met keukenpapier en bedek ze gelijkmatig met de gedroogde kruiden aan beide zijden. Voeg een snufje zout en peper toe.
- 4
Lak de varkenshaas
Verhit een pan of grillpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Voeg de steaks toe en bak aan elke kant gedurende 4-5 minuten, tot ze een mooie bruine kleur hebben.
- 5
Laat de varkenshaas rusten
Als de steaks klaar zijn, leg ze op een schoon oppervlak en bedek ze met een handdoek. Laat ze een paar minuten rusten.
- 6
Maak de saus
Voeg, zodra de rijst gaar is, de fijngehakte tomaten toe met een snufje zout en peper. Roer alles goed door en laat de saus nog een paar minuten indikken.
- 7
Bereid je gerecht op het serveerbord en besprenkel met balsamicoazijn naar smaak.
- 8
Voeg de tomatenrijst toe aan het bord. Snijd de varkenshaassteaks in reepjes en leg ze bovenop de rijst.
- 9
Serveer
Serveer en geniet van dit smakelijke gerecht!

