🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Geroosterde varkenshaas met boerenkool en rijst

Door De Kookclub
30 minuten
4(1)
Een heerlijk gerecht met sappige varkenshaas, smaakvolle boerenkool en aromatische rijst. Een perfecte combinatie voor een smakelijke maaltijd!
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

2 pers.

Bereiding

  • 1

    Verhit de knoflook

    Verhit een middelgrote pan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is, zonder te laten bruinen.

  • 2

    Kook de rijst

    Voeg de rijst en de kippenbouillon toe aan de pan. Breng aan de kook op hoog vuur en verminder vervolgens het vuur tot medium-laag. Kook afgedekt gedurende 12-15 minuten, af en toe roerend.

  • 3

    Kruid de varkenshaas

    Dep de varkenshaassteaks droog met keukenpapier en bedek ze gelijkmatig met de gedroogde kruiden aan beide zijden. Voeg een snufje zout en peper toe.

  • 4

    Lak de varkenshaas

    Verhit een pan of grillpan op middelhoog vuur met een scheutje olie. Voeg de steaks toe en bak aan elke kant gedurende 4-5 minuten, tot ze een mooie bruine kleur hebben.

  • 5

    Laat de varkenshaas rusten

    Als de steaks klaar zijn, leg ze op een schoon oppervlak en bedek ze met een handdoek. Laat ze een paar minuten rusten.

  • 6

    Maak de saus

    Voeg, zodra de rijst gaar is, de fijngehakte tomaten toe met een snufje zout en peper. Roer alles goed door en laat de saus nog een paar minuten indikken.

  • 7

    Bereid je gerecht op het serveerbord en besprenkel met balsamicoazijn naar smaak.

  • 8

    Voeg de tomatenrijst toe aan het bord. Snijd de varkenshaassteaks in reepjes en leg ze bovenop de rijst.

  • 9

    Serveer

    Serveer en geniet van dit smakelijke gerecht!

Reviews

Gerelateerde recepten