Geroosterde Pompoen met Rozemarijn
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
15 minutenVerwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in vieren, verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de ongeschilde pompoen in plakken. Verwijder de buitenste schil van de sjalotten. Haal de tenen knoflook los uit de bol en laat de schil zitten. Snijd de citroen in partjes.
- 2
Roosteren
30 minutenBekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de pompoenplakken op met de sjalotten, knoflook, rozemarijn en citroenpartjes. Besprenkel alles met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat 35 minuten in het midden van de oven.
- 3
Serveren
0 minutenServeer de geroosterde pompoen met rozemarijn als bijgerecht. Knijp de geroosterde knoflook uit het velletje voor extra smaak. Geniet ervan!
- TIP
Een belangrijke tip voor dit recept is om ervoor te zorgen dat de pompoen gelijkmatig wordt gesneden en verdeeld over de bakplaat. Dit zorgt ervoor dat de pompoen gelijkmatig gaart en een consistente textuur en smaak heeft. Onregelmatig gesneden pompoen kan leiden tot sommige stukken die te gaar zijn en andere die nog niet gaar genoeg zijn. Gelijkmatig snijden is essentieel voor een smakelijk eindresultaat.

