🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Gazpacho van radijs

Door De Kookclub
60 minuten
4.5(2)
Verfris jezelf met deze moderne draai aan de klassieke Spaanse gazpacho. Deze roze soep, gemaakt van radijsjes, komkommer, yoghurt en kruiden, is perfect voor zomerse dagen en speciale gelegenheden zoals feestdagen. Serveer hem koud voor een lichte en smaakvolle start van je maaltijd.
Hobbykok 60 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding van groenten

    10 minuten

    Schil de komkommers en verwijder de zaadjes. Maak de radijsjes schoon en gebruik eventueel het loof voor een andere toepassing. Pel de ui en knoflookteen.

  • 2

    Gazpacho mengen

    10 minuten

    Snijd komkommer, radijsjes, ui en knoflook in grove stukken en plaats ze in een blender. Voeg de yoghurt, rodewijnazijn, boterbonen, peper, zout, en een beetje bietensap toe. Blend tot een romige soep. Pas indien nodig de smaak aan met agavesiroop, zout, of azijn.

  • 3

    Soep koelen

    Plaats de soep minstens een uur in de koelkast zodat deze goed koud wordt.

  • 4

    Olie maken

    5 minuten

    Meng de olijfolie met het gerookt paprikapoeder, chilipoeder, en een snufje zout in een kommetje.

  • 5

    Serveren

    5 minuten

    Schenk de koude gazpacho in kleine glaasjes of kommen. Besprenkel met de paprikapoeder-olie, en garneer met een sliertje yoghurt. Voeg eventueel eetbare bloemetjes, verkruimelde feta of feto, basilicum en zwart sesamzaad toe voor extra smaak en kleur.

  • TIP

    Experimenteer met de hoeveelheid bietensap om de gewenste roze kleur te krijgen. Voor een extra gladde soep kun je de gazpacho na het blenden door een zeef halen. Als de soep te dik is, voeg dan wat koud water of extra yoghurt toe. De olie en garnering geven extra smaak en visuele aantrekkingskracht, dus wees niet te zuinig hiermee. Zorg ervoor dat de soep goed koud is voor het serveren, want dat maakt het verfrissender.

Reviews

Gerelateerde recepten