Gazpacho van radijs
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding van groenten
10 minutenSchil de komkommers en verwijder de zaadjes. Maak de radijsjes schoon en gebruik eventueel het loof voor een andere toepassing. Pel de ui en knoflookteen.
- 2
Gazpacho mengen
10 minutenSnijd komkommer, radijsjes, ui en knoflook in grove stukken en plaats ze in een blender. Voeg de yoghurt, rodewijnazijn, boterbonen, peper, zout, en een beetje bietensap toe. Blend tot een romige soep. Pas indien nodig de smaak aan met agavesiroop, zout, of azijn.
- 3
Soep koelen
Plaats de soep minstens een uur in de koelkast zodat deze goed koud wordt.
- 4
Olie maken
5 minutenMeng de olijfolie met het gerookt paprikapoeder, chilipoeder, en een snufje zout in een kommetje.
- 5
Serveren
5 minutenSchenk de koude gazpacho in kleine glaasjes of kommen. Besprenkel met de paprikapoeder-olie, en garneer met een sliertje yoghurt. Voeg eventueel eetbare bloemetjes, verkruimelde feta of feto, basilicum en zwart sesamzaad toe voor extra smaak en kleur.
- TIP
Experimenteer met de hoeveelheid bietensap om de gewenste roze kleur te krijgen. Voor een extra gladde soep kun je de gazpacho na het blenden door een zeef halen. Als de soep te dik is, voeg dan wat koud water of extra yoghurt toe. De olie en garnering geven extra smaak en visuele aantrekkingskracht, dus wees niet te zuinig hiermee. Zorg ervoor dat de soep goed koud is voor het serveren, want dat maakt het verfrissender.

