🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Caprese salade met pesto van pistache en rucola

Door Daan
30 minuten
4(1)
De Insalata Caprese is een klassiek Italiaans voorgerecht uit Napels, met tomaat, mozzarella en basilicum in de kleuren van de Italiaanse vlag. Simpel, fris en altijd goed. In dit recept geven we het een eigenwijze draai met een pesto van pistache en rucola. Deze variant is niet alleen goedkoper dan de traditionele pijnboompittenpesto, maar ook lekker pittig en nootachtig. Ideaal als voorgerecht, lichte lunch of op een borrelplank. Snel, vers en vol Italiaanse smaken.
Lente, Zomer 30 minuten

Ingrediënten

8 pers.

Bereiding

  • 1

    🍃 Maak de pesto

    Pel de pistachenoten, snij de parmigiano in grove stukken. Haal de nerf uit het teentje knoflook en snij in grove stukken. Gooi in een keukenmachine / hakmolen. Voeg rucola toe, een flinke scheut extra vierge olijfolie en 80% van de basilicum takjes. Voeg een klein beetje water toe en maal tot een gladde pesto. Als de pesto de vast is, kun je een beetje water toevoegen.

  • 2

    🍅 Tomaten

    Snij de tomaten in plakken van 0.5 cm. Maak een badje van 50% azijn en 50% water. Voeg wat suiker en zout toe en leg de plakken in bad. Haal ze na 30 minuten er uit en laat uitlekken

  • 3

    ⚪️ Laatste voorbereidingen

    Snij de mozzarella in plakken van 0.5 cm. Rooster de pijnboompitjes en laat niet aanbranden!!

  • 4

    🍽️ Bord opmaken

    Het maakt niet echt uit hoe je je bord opmaakt, zolang het maar speels over het bord verspreid ligt. Leg de tomaten uitgebreid over 1 of twee border. Leg de mozzarella op de tomaat. Leg op elke plak een flinke lepel pesto, een paar blaadjes basilicum. Maak lange strepen over de borden met de balsamico cremosa. En sprenkel als laatste de pijboompitjes erover.

Reviews

Gerelateerde recepten