Caprese salade met pesto van pistache en rucola
Ingrediënten
Bereiding
- 1
🍃 Maak de pesto
Pel de pistachenoten, snij de parmigiano in grove stukken. Haal de nerf uit het teentje knoflook en snij in grove stukken. Gooi in een keukenmachine / hakmolen. Voeg rucola toe, een flinke scheut extra vierge olijfolie en 80% van de basilicum takjes. Voeg een klein beetje water toe en maal tot een gladde pesto. Als de pesto de vast is, kun je een beetje water toevoegen.
- 2
🍅 Tomaten
Snij de tomaten in plakken van 0.5 cm. Maak een badje van 50% azijn en 50% water. Voeg wat suiker en zout toe en leg de plakken in bad. Haal ze na 30 minuten er uit en laat uitlekken
- 3
⚪️ Laatste voorbereidingen
Snij de mozzarella in plakken van 0.5 cm. Rooster de pijnboompitjes en laat niet aanbranden!!
- 4
🍽️ Bord opmaken
Het maakt niet echt uit hoe je je bord opmaakt, zolang het maar speels over het bord verspreid ligt. Leg de tomaten uitgebreid over 1 of twee border. Leg de mozzarella op de tomaat. Leg op elke plak een flinke lepel pesto, een paar blaadjes basilicum. Maak lange strepen over de borden met de balsamico cremosa. En sprenkel als laatste de pijboompitjes erover.

