🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bleekselderijsalade

Door De Kookclub
15 minuten
Deze romige, frisse en lichtzoete salade van bleekselderij, appel en walnoten is een ideaal bijgerecht voor de lente en zomer. De combinatie van knapperige bleekselderij, sappige appels en knapperige walnoten zorgt voor een heerlijke textuur en smaakbeleving. Makkelijk te maken, voedzaam en perfect voor bij een barbecue of lichte maaltijd. De salade kan ook van tevoren worden bereid, waardoor het een handige optie is voor drukke dagen of etentjes.
Hobbykok 15 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding bleekselderij

    Snijd de stengels van de bleekselderij, verwijder eventuele harde draden, was ze en snijd ze in dunne plakjes.

  • 2

    Voorbereiding appels

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Besprenkel direct met wat citroensap.

  • 3

    Voorbereiding overige ingrediënten

    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes inclusief het groen. Hak de walnoten grof.

  • 4

    Mengen van ingrediënten

    Doe de gesneden bleekselderij, appels, bosuitjes en walnoten in een grote mengkom.

  • 5

    Dressing maken

    Roer de mayonaise los met 3 eetlepels water, 1 eetlepel citroensap en de mosterd. Breng op smaak met wat citroenrasp, zout en versgemalen peper.

  • 6

    Mengen van salade

    Schep de dressing door het groentemengsel en laat het bij voorkeur een uur intrekken.

  • 7

    Serveren

    Serveer de bleekselderijsalade als bijgerecht. Optioneel: voeg wat rozijnen toe voor extra smaak.

  • TIP

    Een goede tip voor deze bleekselderijsalade is om de appels meteen na het snijden met citroensap te besprenkelen om verkleuring te voorkomen. Probeer de salade minstens een uur te laten intrekken, zodat de smaken goed kunnen mengen. Voor extra crunch kun je de walnoten licht roosteren voordat je ze toevoegt. Als je van een beetje zoet houdt, kun je rozijnen toevoegen; ze passen goed bij de frisse smaken van de bleekselderij en appel. Vergeet niet om de dressing goed op smaak te brengen met zout, peper en citroenrasp voor een optimale smaakbeleving.

Reviews

Gerelateerde recepten