Aardappels uit de oven met rozemarijn
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorverwarmen van de oven
Verwarm de oven voor op de conventionele stand op 200 graden Celsius. Zorg ervoor dat je geen heteluchtoven gebruikt, omdat dit de aardappels kan uitdrogen.
- 2
Voorbereiden van de aardappels
Snijd de vastkokende aardappels in lengte in kwarten en plaats ze in een kom. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes en hak ze fijn.
- 3
Kruiden en olie
Voeg de fijngehakte rozemarijn, grof zeezout en olijfolie toe aan de aardappels in de kom. Meng alles goed, zodat de aardappels gelijkmatig bedekt zijn met een dun laagje olie en kruiden.
- 4
Aardappels roosteren
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de gemarineerde aardappels gelijkmatig over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
- 5
Roosteren
Rooster de aardappels gedurende 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappels om met een houten spatel voor gelijkmatige garing en een mooie bruine kleur. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster de aardappels nog eens 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.
- 6
Serveren
Schep de geroosterde aardappels in een serveerschaal en dien ze meteen op, zodat de knapperigheid behouden blijft. Deze heerlijke bijgerecht is perfect voor allerlei maaltijden en zal zeker gewaardeerd worden door je tafelgenoten.
- TIP
Voeg een persoonlijke twist toe door rozemarijn te vervangen door andere kruiden zoals tijm, Italiaanse kruiden of zelfs een vleugje kerriepoeder voor een verrassende smaakbeleving.

