🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Aardappels uit de oven met rozemarijn

Door De Kookclub
45 minuten
4.8(5)
Deze in de oven geroosterde aardappelen zijn een perfecte combinatie van knapperigheid en een zachte binnenkant, versterkt door de heerlijke smaak van rozemarijn. Met slechts een paar ingrediënten maak je een bijgerecht dat moeiteloos indruk maakt met zijn heerlijke smaak en textuur. Een klassieke keuze die altijd in de smaak valt.

Ingrediënten

3 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorverwarmen van de oven

    Verwarm de oven voor op de conventionele stand op 200 graden Celsius. Zorg ervoor dat je geen heteluchtoven gebruikt, omdat dit de aardappels kan uitdrogen.

  • 2

    Voorbereiden van de aardappels

    Snijd de vastkokende aardappels in lengte in kwarten en plaats ze in een kom. Ris de naaldjes van de rozemarijntakjes en hak ze fijn.

  • 3

    Kruiden en olie

    Voeg de fijngehakte rozemarijn, grof zeezout en olijfolie toe aan de aardappels in de kom. Meng alles goed, zodat de aardappels gelijkmatig bedekt zijn met een dun laagje olie en kruiden.

  • 4

    Aardappels roosteren

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de gemarineerde aardappels gelijkmatig over de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  • 5

    Roosteren

    Rooster de aardappels gedurende 20 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en schep de aardappels om met een houten spatel voor gelijkmatige garing en een mooie bruine kleur. Plaats de bakplaat terug in de oven en rooster de aardappels nog eens 10-15 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de buitenkant.

  • 6

    Serveren

    Schep de geroosterde aardappels in een serveerschaal en dien ze meteen op, zodat de knapperigheid behouden blijft. Deze heerlijke bijgerecht is perfect voor allerlei maaltijden en zal zeker gewaardeerd worden door je tafelgenoten.

  • TIP

    Voeg een persoonlijke twist toe door rozemarijn te vervangen door andere kruiden zoals tijm, Italiaanse kruiden of zelfs een vleugje kerriepoeder voor een verrassende smaakbeleving.

Reviews

Gerelateerde recepten