🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Tomatensalade

Door De Kookclub
15 minuten
Een verfrissende en smaakvolle salade met cherrytomaten, rode ui, basilicum en een heerlijke dressing van olijfolie, balsamicoazijn en honing.
15 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    Snijd de cherrytomaten in willekeurige stukken, zoals plakjes, halfjes of kwarten. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.

  • 2

    Dressing maken

    Meng de olijfolie, balsamicoazijn en honing of ahornsiroop in een kom tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.

  • 3

    Samenstellen

    Verdeel de gesneden cherrytomaten over een grote schaal. Bestrooi met de rode ui. Besprenkel de salade met de dressing.

  • 4

    Garneren

    Garneer de tomatensalade met basilicumblaadjes en kiemgroente naar wens.

  • TIP

    Voor een extra smaakdimensie kun je overwegen om de cherrytomaten vooraf kort te roosteren in de oven voordat je ze aan de salade toevoegt. Dit geeft een diepere smaak aan de tomaten. Daarnaast kun je variëren met verschillende soorten tomaten voor een kleurrijkere salade. Voeg ook eens andere verse kruiden toe, zoals munt of peterselie, om de smaak te verrijken. Als je van een beetje pit houdt, kun je wat fijngehakte rode peper toevoegen aan de dressing.

Reviews

Gerelateerde recepten