Ingrediënten
Bereiding
- 1
Sinaasappelbereiding
10 minutenRasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Bewaar de rasp en het sap apart.
- 2
Deeg bereiden
15 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de boter en suiker samen in een kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elk ei. Voeg het vanille-extract toe en meng. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en vouw voorzichtig in. Voeg de sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap toe en meng tot een glad beslag.
- 3
Bakken
40 minutenBekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de sinaasappelcake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.
- 4
Serveren
5 minutenBestrooi de sinaasappelcake met poedersuiker voor het serveren, indien gewenst. Snijd in plakjes en geniet!

