🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Sinaasappelcake

Door De Kookclub
60 minuten
Een heerlijke sinaasappelcake met een frisse en zoete smaak, perfect voor bij de koffie of als dessert.
Hobbykok 60 minuten

Ingrediënten

8 pers.

Bereiding

  • 1

    Sinaasappelbereiding

    10 minuten

    Rasp de schil van de sinaasappels en pers het sap uit. Bewaar de rasp en het sap apart.

  • 2

    Deeg bereiden

    15 minuten

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Klop de boter en suiker samen in een kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren een voor een toe en klop goed na elk ei. Voeg het vanille-extract toe en meng. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en vouw voorzichtig in. Voeg de sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap toe en meng tot een glad beslag.

  • 3

    Bakken

    40 minuten

    Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de sinaasappelcake in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en haal hem dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.

  • 4

    Serveren

    5 minuten

    Bestrooi de sinaasappelcake met poedersuiker voor het serveren, indien gewenst. Snijd in plakjes en geniet!

Reviews

Gerelateerde recepten