Rettich komkommersalade
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Schil de rettich en snijd deze in dunne plakjes (1/32 met een mandoline). Snijd de komkommer in dunne plakjes (1/16 met een mandoline) en meng ze in een kom.
- 2
Sesamdressing maken
Combineer de sesamolie, rijstwijnazijn, kosher zout, kristalsuiker, rode peper vlokken en beide sesamzaadjes in een kleine kom. Roer tot het zout en suiker zijn opgelost.
- 3
Dressing toevoegen
Giet de sesamdressing over de gesneden groenten en meng goed. Laat het 15 minuten marineren en meng opnieuw.
- 4
Serveren
Serveer de rettich komkommersalade in een grote kom of spreid het uit op een schaal. Geniet van deze lichte en smaakvolle salade!
- TIP
Gebruik een mandoline om de rettich en komkommer in dunne plakjes te snijden. Dit helpt bij een gelijkmatige textuur en een aantrekkelijke presentatie. Laat de salade minstens 15 minuten marineren in de sesamdressing. Hierdoor kunnen de smaken zich vermengen en wordt de salade nog smaakvoller.

