Perencake
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes.
- 2
Boter en suiker mengen
Klop de boter en suiker samen in een kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en meng opnieuw.
- 3
Bloem en melk toevoegen
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het botermengsel. Vouw de droge ingrediënten voorzichtig door het beslag. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf mengen tot een gladde massa ontstaat.
- 4
Peren toevoegen
Schep de plakjes peren voorzichtig door het beslag zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
- 5
Bakken
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de perencake in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
- 6
Serveren
Laat de perencake afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd in plakjes en serveer warm of op kamertemperatuur. Geniet van je perencake!

