🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Pasta pesto

Door De Kookclub
20 minuten
4.5(2)
Deze verfrissende pasta pesto combineert de pittige smaak van rucola met de zoete explosie van cherrytomaatjes, en voegt daar de rijke en romige smaak van pesto aan toe. De olijfolie vormt een zijdezachte basis die alle smaken samenbrengt. Dit gerecht is snel, eenvoudig en barst van smaak, waardoor het perfect is voor zowel doordeweekse diners als speciale gelegenheden.
Het hele jaar 20 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Kook de pasta

    10 minuten

    Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, of tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.

  • 2

    Bereid de pesto

    3 minuten

    Terwijl de pasta kookt, meng je de groene pesto met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Roer goed door tot je een gladde en smeuïge saus hebt. Voeg een beetje van het bewaarde kookvocht toe als de pesto te dik is.

  • 3

    Combineer de ingrediënten

    5 minuten

    Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak ze gedurende 2-3 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe en roer voorzichtig om de tomaatjes gelijkmatig te verdelen.

  • 4

    Voeg rucola en pesto toe

    2 minuten

    Voeg de verse rucola toe aan de pan met pasta en tomaatjes. Giet de pestosaus over het mengsel en roer alles goed door tot de rucola iets is geslonken en de pesto gelijkmatig is verdeeld.

  • 5

    Breng op smaak en serveer

    1 minuten

    Breng het gerecht op smaak met zout en peper naar smaak. Schep de pasta pesto op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.

Reviews

Gerelateerde recepten