Pasta pesto
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Kook de pasta
10 minutenBreng een grote pan met water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking, of tot al dente. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
- 2
Bereid de pesto
3 minutenTerwijl de pasta kookt, meng je de groene pesto met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Roer goed door tot je een gladde en smeuïge saus hebt. Voeg een beetje van het bewaarde kookvocht toe als de pesto te dik is.
- 3
Combineer de ingrediënten
5 minutenVerhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak ze gedurende 2-3 minuten, tot ze iets zachter zijn geworden. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe en roer voorzichtig om de tomaatjes gelijkmatig te verdelen.
- 4
Voeg rucola en pesto toe
2 minutenVoeg de verse rucola toe aan de pan met pasta en tomaatjes. Giet de pestosaus over het mengsel en roer alles goed door tot de rucola iets is geslonken en de pesto gelijkmatig is verdeeld.
- 5
Breng op smaak en serveer
1 minutenBreng het gerecht op smaak met zout en peper naar smaak. Schep de pasta pesto op borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.

