Overnight Oats
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
Neem een afsluitbaar potje en zorg dat het groot genoeg is. Voeg de havermout toe.
- 2
Toevoegen van ingrediënten
Snijd de halve banaan in stukjes en voeg toe aan het potje samen met de frambozen, gemengde zaden en gemengde noten.
- 3
Toevoegen van (amandel)melk
Giet de (amandel)melk over de ingrediënten tot alles goed bedekt is.
- 4
Goed doorroeren
Roer alles goed door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn. Sluit het potje af.
- 5
Koelen in de koelkast
Zet het potje minstens twee uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
- 6
Serveren
Haal de overnight oats uit de koelkast en voeg eventueel nog wat extra toppings toe zoals vers fruit, noten of een scheutje honing.
- TIP
Voor een rijkere smaak en textuur, gebruik volle melk of Griekse yoghurt in plaats van magere varianten. Experimenteer met toevoegingen zoals kaneel, vanille-extract, of een snufje nootmuskaat voor extra smaak. Gebruik rijpe bananen voor een natuurlijke zoetheid, en snijd ze in kleinere stukjes voor gelijkmatige verdeling door de oats. Laat de oats minstens 2 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast staan voor een optimale dikte en consistentie. Voeg toppings zoals vers fruit, gehakte noten, zaden, of een scheutje honing pas toe vlak voordat je de oats gaat eten, om ze lekker vers en knapperig te houden.
