🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Mac & Cheese

Door De Kookclub
40 minuten
5(3)
Zin in een romige, klassieke Amerikaanse maaltijd? Met deze Mac & Cheese zet je binnen 40 minuten een verrukkelijk en knapperig gerecht op tafel. De combinatie van smeuïge kaassaus, malse hamblokjes en krokante broodkruimels maakt dit recept tot een waar comfortfood. Ideaal voor een doordeweekse avond of als feestelijk hoofdgerecht.
40 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Oven voorverwarmen

    2 minuten

    Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in.

  • 2

    Macaroni koken

    8 minuten

    Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 2 minuten zodat de pasta nog stevig blijft.

  • 3

    Roux maken

    3 minuten

    Smelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer constant tot er een gladde roux ontstaat.

  • 4

    Kaassaus bereiden

    5 minuten

    Giet de melk al roerend bij de roux. Blijf goed roeren met een garde tot een romige saus ontstaat. Voeg 100 gram oude kaas en 100 gram jonge kaas toe en laat deze smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

  • 5

    Mengen en bakken

    20 minuten

    Meng de macaroni en hamblokjes door de kaassaus en schep dit in de ovenschaal. Bestrooi met het verkruimelde brood en de resterende kaas. Bak het geheel in circa 20 minuten goudbruin. Tip: voeg gerust ontdooide bladspinazie toe voor extra groenten.

  • TIP

    Zorg dat je de roux blijft roeren tot hij egaal is, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de kaas rustig smelten voor een extra romige textuur en vergeet niet op smaak te brengen met zout, peper en nootmuskaat. Als je meer groenten wilt toevoegen, kun je bijvoorbeeld wat bladspinazie meebakken of kort meekoken voor extra kleur en voedingsstoffen.

Reviews

Gerelateerde recepten