Mac & Cheese
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Oven voorverwarmen
2 minutenVerwarm de oven voor op 200 °C en vet de ovenschaal in.
- 2
Macaroni koken
8 minutenKook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 2 minuten zodat de pasta nog stevig blijft.
- 3
Roux maken
3 minutenSmelt de boter op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer constant tot er een gladde roux ontstaat.
- 4
Kaassaus bereiden
5 minutenGiet de melk al roerend bij de roux. Blijf goed roeren met een garde tot een romige saus ontstaat. Voeg 100 gram oude kaas en 100 gram jonge kaas toe en laat deze smelten. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- 5
Mengen en bakken
20 minutenMeng de macaroni en hamblokjes door de kaassaus en schep dit in de ovenschaal. Bestrooi met het verkruimelde brood en de resterende kaas. Bak het geheel in circa 20 minuten goudbruin. Tip: voeg gerust ontdooide bladspinazie toe voor extra groenten.
- TIP
Zorg dat je de roux blijft roeren tot hij egaal is, zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de kaas rustig smelten voor een extra romige textuur en vergeet niet op smaak te brengen met zout, peper en nootmuskaat. Als je meer groenten wilt toevoegen, kun je bijvoorbeeld wat bladspinazie meebakken of kort meekoken voor extra kleur en voedingsstoffen.

