🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Lemon Curd Cheesecake

Door De Kookclub
480 minuten
Een heerlijke frisse cheesecake met een knapperige koekjesbodem en een romige vulling van roomkaas, afgemaakt met een topping van lemon curd. Perfect voor bij de koffie of als dessert!
Ervaren kok 480 minuten

Ingrediënten

8 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding van de springvorm

    5 minuten

    Bekleed de bodem en zijkant van een springvorm van 22 cm met bakpapier. Je kunt de vorm eerst invetten met boter zodat het papier beter blijft plakken.

  • 2

    Bodem maken

    15 minuten

    Verkruimel de Digestive koekjes in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de koelkast voor 15 minuten.

  • 3

    Cheesecakevulling bereiden

    10 minuten

    Meng de roomkaas, vanille-extract en witte basterdsuiker in een kom tot een glad geheel. Klop in een andere kom de slagroom samen met de slagroomversteviger en een beetje suiker stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.

  • 4

    Vullen en gladstrijken

    5 minuten

    Giet het roomkaasmengsel op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met een paletmes of spatel.

  • 5

    Topping toevoegen

    480 minuten

    Smeer een laag lemon curd over de bovenkant van de cheesecake. Plaats de taart vervolgens minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.

  • 6

    Decoreren en serveren

    5 minuten

    Haal de cheesecake een uur voor het serveren uit de koelkast en decoreer met chocolade, zoals paaseitjes of andere decoraties naar keuze.

Reviews

Gerelateerde recepten