Lemon Curd Cheesecake
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding van de springvorm
5 minutenBekleed de bodem en zijkant van een springvorm van 22 cm met bakpapier. Je kunt de vorm eerst invetten met boter zodat het papier beter blijft plakken.
- 2
Bodem maken
15 minutenVerkruimel de Digestive koekjes in een kom en meng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Plaats in de koelkast voor 15 minuten.
- 3
Cheesecakevulling bereiden
10 minutenMeng de roomkaas, vanille-extract en witte basterdsuiker in een kom tot een glad geheel. Klop in een andere kom de slagroom samen met de slagroomversteviger en een beetje suiker stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- 4
Vullen en gladstrijken
5 minutenGiet het roomkaasmengsel op de koekbodem en strijk de bovenkant glad met een paletmes of spatel.
- 5
Topping toevoegen
480 minutenSmeer een laag lemon curd over de bovenkant van de cheesecake. Plaats de taart vervolgens minimaal 8 uur in de koelkast om op te stijven.
- 6
Decoreren en serveren
5 minutenHaal de cheesecake een uur voor het serveren uit de koelkast en decoreer met chocolade, zoals paaseitjes of andere decoraties naar keuze.
