🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Indiase Kikkererwtensoep

Door De Kookclub
30 minuten
4.7(3)
Een heerlijke, smaakvolle Indiase soep met kikkererwten, tomaat en kokosmelk, gekruid met Indiase korma kruidenpasta.
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Bereiding

    5 minuten

    Snipper de witte ui. Halveer de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander of peterselie fijn.

  • 2

    Fruiten van ui en wortel

    5 minuten

    Fruit de gesnipperde ui in een beetje olie. Voeg na 3 minuten ook de plakjes wortel toe en bak 2 minuten mee.

  • 3

    Toevoegen van currypasta en tomaat

    2 minuten

    Voeg nu de currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.

  • 4

    Soep bereiden

    10 minuten

    Voeg vervolgens water en het bouillonblokje toe en laat de soep 10 minuten doorkoken.

  • 5

    Kikkererwten, bonen en kokosmelk toevoegen

    5 minuten

    Spoel de kikkererwten en bruine bonen goed af en voeg deze na 10 minuten toe aan de soep. Roer ook de kokosmelk toe en verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met een beetje rode chilivlokken.

  • 6

    Serveren

    3 minuten

    Serveer de soep met de gehakte koriander of peterselie.

  • TIP

    Als je wat extra tijd hebt, laat de soep dan na het bereiden een tijdje rusten voordat je hem serveert. Soepen, vooral die met kruidige smaken zoals deze Indiase kikkererwtensoep, smaken vaak nog beter als de smaken de kans krijgen om goed te mengen. Laat de soep een uur of langer op heel laag vuur sudderen voordat je hem serveert, en de smaken zullen intenser en rijker worden. Vergeet niet om te proeven en aanpassingen te doen voordat je serveert, zodat de soep perfect op smaak is.

Reviews

Gerelateerde recepten