Ingrediënten
Bereiding
- 1
Bereiding
5 minutenSnipper de witte ui. Halveer de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander of peterselie fijn.
- 2
Fruiten van ui en wortel
5 minutenFruit de gesnipperde ui in een beetje olie. Voeg na 3 minuten ook de plakjes wortel toe en bak 2 minuten mee.
- 3
Toevoegen van currypasta en tomaat
2 minutenVoeg nu de currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
- 4
Soep bereiden
10 minutenVoeg vervolgens water en het bouillonblokje toe en laat de soep 10 minuten doorkoken.
- 5
Kikkererwten, bonen en kokosmelk toevoegen
5 minutenSpoel de kikkererwten en bruine bonen goed af en voeg deze na 10 minuten toe aan de soep. Roer ook de kokosmelk toe en verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met een beetje rode chilivlokken.
- 6
Serveren
3 minutenServeer de soep met de gehakte koriander of peterselie.
- TIP
Als je wat extra tijd hebt, laat de soep dan na het bereiden een tijdje rusten voordat je hem serveert. Soepen, vooral die met kruidige smaken zoals deze Indiase kikkererwtensoep, smaken vaak nog beter als de smaken de kans krijgen om goed te mengen. Laat de soep een uur of langer op heel laag vuur sudderen voordat je hem serveert, en de smaken zullen intenser en rijker worden. Vergeet niet om te proeven en aanpassingen te doen voordat je serveert, zodat de soep perfect op smaak is.

