🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Hollandaisesaus

Door De Kookclub
15 minuten
Een romige en boterachtige saus met een subtiele citrussmaak, perfect voor bij vis, asperges, groenten en eieren.

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Eierdooiers en citroensap kloppen

    Klop de eierdooiers en citroensap samen in een hittebestendige kom.

  • 2

    Verhitten au bain-marie

    Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt.

  • 3

    Boter toevoegen

    Voeg de zachte boter geleidelijk toe aan het eiermengsel terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot de saus glad en romig is.

  • 4

    Kruiden toevoegen

    Breng de Hollandaisesaus op smaak met zout, cayennepeper en witte peper. Blijf kloppen tot de kruiden gelijkmatig zijn verdeeld.

  • 5

    Serveren

    Serveer de Hollandaisesaus warm over gegrilde vis, gestoomde groenten of gepocheerde eieren.

Reviews

Gerelateerde recepten