Hollandaisesaus
15 minuten
Een romige en boterachtige saus met een subtiele citrussmaak, perfect voor bij vis, asperges, groenten en eieren.
Ingrediënten
4 pers.
Bereiding
- 1
Eierdooiers en citroensap kloppen
Klop de eierdooiers en citroensap samen in een hittebestendige kom.
- 2
Verhitten au bain-marie
Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel dikker wordt.
- 3
Boter toevoegen
Voeg de zachte boter geleidelijk toe aan het eiermengsel terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen tot de saus glad en romig is.
- 4
Kruiden toevoegen
Breng de Hollandaisesaus op smaak met zout, cayennepeper en witte peper. Blijf kloppen tot de kruiden gelijkmatig zijn verdeeld.
- 5
Serveren
Serveer de Hollandaisesaus warm over gegrilde vis, gestoomde groenten of gepocheerde eieren.

