🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Hangop met gemarineerd rood fruit

Door De Kookclub
25 minuten
Deze frisse hangop is een heerlijk nagerecht, gemaakt van romige Griekse yoghurt gemengd met mascarpone en poedersuiker. De aardbeien krijgen een heerlijke zoet-zure smaak door de balsamico en basterdsuiker. Afgemaakt met goudbruin geroosterd amandelschaafsel voor een knapperige bite.
Ervaren kok 25 minuten

Ingrediënten

10 pers.

Bereiding

  • 1

    Amandelschaafsel roosteren

    Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt en laat het afkoelen.

  • 2

    Hangop bereiden

    Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de poedersuiker tot een glad mengsel. Doe het in een spuitzak of dek het af tot gebruik.

  • 3

    Gemarineerde aardbeien

    Halveer de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de kroontjes en stelen in een pannetje, voeg de aceto balsamico en de lichtbruine basterdsuiker toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken tot de kroontjes uit elkaar vallen. Zeef de marinade, laat deze afkoelen en meng met de aardbeien.

  • 4

    Serveren

    Vul glazen of schaaltjes met de hangop en schep de aardbeien erop. Strooi het geroosterde amandelschaafsel eroverheen en serveer direct.

  • TIP

    Haal de aardbeien tijdig uit de koelkast. Laat de marinade volledig afkoelen. Gebruik vers geroosterde noten voor extra smaak.

Reviews

Gerelateerde recepten