Hangop met gemarineerd rood fruit
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Amandelschaafsel roosteren
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt en laat het afkoelen.
- 2
Hangop bereiden
Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de poedersuiker tot een glad mengsel. Doe het in een spuitzak of dek het af tot gebruik.
- 3
Gemarineerde aardbeien
Halveer de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de kroontjes en stelen in een pannetje, voeg de aceto balsamico en de lichtbruine basterdsuiker toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken tot de kroontjes uit elkaar vallen. Zeef de marinade, laat deze afkoelen en meng met de aardbeien.
- 4
Serveren
Vul glazen of schaaltjes met de hangop en schep de aardbeien erop. Strooi het geroosterde amandelschaafsel eroverheen en serveer direct.
- TIP
Haal de aardbeien tijdig uit de koelkast. Laat de marinade volledig afkoelen. Gebruik vers geroosterde noten voor extra smaak.
