🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Granola

Door De Kookclub
30 minuten
4(1)
Met deze zelfgemaakte granola begin je jouw dag gezond. Maak een grote voorraad van deze heerlijke mix, perfect om door je favoriete (plantaardige) yoghurt of kwark te mengen.
Hobbykok 30 minuten

Ingrediënten

15 pers.

Bereiding

  • 1

    Verwarm de oven voor

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • 2

    Hak de hazelnoten

    Hak de hazelnoten grof.

  • 3

    Bak de havermout en hazelnoten

    Verdeel de havermout en gehakte hazelnoten over een bakplaat. Meng de olie erdoor. Rooster het mengsel in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten tot het lichtbruin is. Schep halverwege om.

  • 4

    Voeg gedroogd fruit en rozijnen toe

    Snijd het gedroogde fruit in reepjes en meng samen met de rozijnen door het havermoutmengsel.

  • 5

    Voeg lijnzaad en kaneel toe

    Voeg het gebroken lijnzaad en de kaneel of koekkruiden toe aan het mengsel.

  • 6

    Bewaren

    Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

  • TIP

    Experimenteer met verschillende soorten gedroogd fruit zoals cranberries, vijgen, of appelstukjes voor variatie in smaak en textuur. Controleer regelmatig tijdens het roosteren in de oven om te voorkomen dat de granola te donker wordt. Pas de hoeveelheden en ingrediënten aan naar jouw voorkeur, bijvoorbeeld meer noten voor extra crunch of minder zoetstof voor een gezondere optie. Voeg eventueel een scheutje honing of ahornsiroop toe als je de granola wat zoeter wilt maken. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot op een koele, droge plaats om het vers te houden.

Reviews

Gerelateerde recepten