Granola
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2
Hak de hazelnoten
Hak de hazelnoten grof.
- 3
Bak de havermout en hazelnoten
Verdeel de havermout en gehakte hazelnoten over een bakplaat. Meng de olie erdoor. Rooster het mengsel in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten tot het lichtbruin is. Schep halverwege om.
- 4
Voeg gedroogd fruit en rozijnen toe
Snijd het gedroogde fruit in reepjes en meng samen met de rozijnen door het havermoutmengsel.
- 5
Voeg lijnzaad en kaneel toe
Voeg het gebroken lijnzaad en de kaneel of koekkruiden toe aan het mengsel.
- 6
Bewaren
Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.
- TIP
Experimenteer met verschillende soorten gedroogd fruit zoals cranberries, vijgen, of appelstukjes voor variatie in smaak en textuur. Controleer regelmatig tijdens het roosteren in de oven om te voorkomen dat de granola te donker wordt. Pas de hoeveelheden en ingrediënten aan naar jouw voorkeur, bijvoorbeeld meer noten voor extra crunch of minder zoetstof voor een gezondere optie. Voeg eventueel een scheutje honing of ahornsiroop toe als je de granola wat zoeter wilt maken. Bewaar de granola in een goed afgesloten pot op een koele, droge plaats om het vers te houden.

