🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Geroosterde kikkererwten

Door De Kookclub
30 minuten
5(1)
Een heerlijke en gezonde snack. Deze krokante kikkererwten uit de oven zijn bedekt met een licht pittig en kruidig laagje. Perfect als snack, of als een smaakvolle topping voor salades en soepen!
30 minuten

Ingrediënten

10 pers.

Bereiding

  • 1

    Oven voorverwarmen

    Warm de oven voor op 200 °C.

  • 2

    Kikkererwten voorbereiden

    Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek.

  • 3

    Kruiden toevoegen

    Meng de kikkererwten met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en olijfolie naar smaak.

  • 4

    Kikkererwten roosteren

    Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.

  • 5

    Serveren

    Laat de kikkererwten afkoelen en serveer als snack of als topping voor salade of soep.

  • TIP

    Zorg ervoor dat de kikkererwten goed droog zijn voordat je ze roostert, zodat ze extra knapperig worden. Het toevoegen van kruiden naar smaak maakt dit recept flexibel; probeer eens verschillende specerijen zoals komijn of cayennepeper voor variatie. Rooster de kikkererwten gelijkmatig door ze halverwege de baktijd om te scheppen. Experimenteer met de baktijd en temperatuur om de perfecte knapperigheid te bereiken. Deze geroosterde kikkererwten zijn niet alleen een geweldige snack, maar ook een fantastische toevoeging aan salades en soepen voor een extra crunch en smaakboost.

Reviews

Gerelateerde recepten