Focaccia met Oregano, Tomaat en Olijven
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Deeg bereiden
60 minutenMeng de bloem, gedroogde gist en zout in een kom. Voeg geleidelijk olijfolie en ongeveer 300-350 ml warm water toe (afhankelijk van de bloemsoort). Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Dek af en laat rijzen totdat het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).
- 2
Voorverwarmen van de oven
10 minutenVerwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 3
Deeg uitrollen
5 minutenRol het gerezen deeg uit op de bakplaat en vorm het tot een rechthoekige vorm. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg.
- 4
Besmeren met olijfolie
15 minutenBestrijk het deeg gelijkmatig met olijfolie en strooi de gedroogde oregano eroverheen. Laat het deeg nog even rusten.
- 5
Toevoegen van tomaten en olijven
5 minutenHalveer de cherrytomaten en verdeel ze samen met de zwarte olijven over het deeg. Druk ze lichtjes in de kuiltjes.
- 6
Bakken in de oven
30 minutenBak de focaccia in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.
- 7
Afronden en serveren
5 minutenHaal de focaccia uit de oven en bestrooi met zeezoutvlokken. Snijd het in stukken en serveer het warm. Smullen maar!

