🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Focaccia met Oregano, Tomaat en Olijven

Door De Kookclub
120 minuten
Een heerlijke zelfgemaakte focaccia met de smaken van oregano, tomaat en olijven. Perfect als bijgerecht of als snack. Geniet ervan!
Hobbykok 120 minuten

Ingrediënten

6 pers.

Bereiding

  • 1

    Deeg bereiden

    60 minuten

    Meng de bloem, gedroogde gist en zout in een kom. Voeg geleidelijk olijfolie en ongeveer 300-350 ml warm water toe (afhankelijk van de bloemsoort). Kneed het deeg tot het glad en elastisch is. Dek af en laat rijzen totdat het in volume is verdubbeld (ongeveer 1 uur).

  • 2

    Voorverwarmen van de oven

    10 minuten

    Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • 3

    Deeg uitrollen

    5 minuten

    Rol het gerezen deeg uit op de bakplaat en vorm het tot een rechthoekige vorm. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg.

  • 4

    Besmeren met olijfolie

    15 minuten

    Bestrijk het deeg gelijkmatig met olijfolie en strooi de gedroogde oregano eroverheen. Laat het deeg nog even rusten.

  • 5

    Toevoegen van tomaten en olijven

    5 minuten

    Halveer de cherrytomaten en verdeel ze samen met de zwarte olijven over het deeg. Druk ze lichtjes in de kuiltjes.

  • 6

    Bakken in de oven

    30 minuten

    Bak de focaccia in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot het goudbruin en knapperig is.

  • 7

    Afronden en serveren

    5 minuten

    Haal de focaccia uit de oven en bestrooi met zeezoutvlokken. Snijd het in stukken en serveer het warm. Smullen maar!

Reviews

Gerelateerde recepten