Ingrediënten
Bereiding
- 1
Puddingpoeder oplossen
5 minutenLos het puddingpoeder op in een paar eetlepels koude melk.
- 2
Roommengsel bereiden
15 minutenDoe de melk, room, suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet er, onder voortdurend roeren, de oplossing van melk en puddingpoeder in. Zet de pan terug op het vuur en laat dit 1 minuut zachtjes doorkoken (blijven roeren).
- 3
Pudding gieten en koelen
60 minutenVerdeel de pudding over 4 schaaltjes. Laat de pudding afkoelen en zet de schaaltjes voor minimaal een half uur in de koelkast.
- 4
Karameliseren van suiker
10 minutenStrooi een halve eetlepel bruine basterdsuiker over elk schaaltje. Laat de suiker karameliseren met behulp van een crème brûlée brander of zet de schaaltjes even onder de grill.
- TIP
Kies voor hoogwaardige ingrediënten om de beste smaak te garanderen. Zorg ervoor dat de pudding consistent en glad is, stevig genoeg om op te stijven maar nog vloeibaar genoeg om te gieten. Laat de pudding goed afkoelen in de koelkast voordat je de suiker gaat karameliseren. Verdeel de suiker gelijkmatig over de bovenkant van de pudding voor een egale karamelisatie. Gebruik een crème brûlée brander voor het beste resultaat bij het karameliseren. Serveer de crème brûlée direct na het karameliseren om het knapperige suikerlaagje te behouden en te genieten van de romige textuur binnenin.

