🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Courgettesalade met geitenkaas en pesto

Door De Kookclub
20 minuten
Een heerlijke zomerse salade met gegrilde courgette, geitenkaas en basilicumpesto.
Zomer Hobbykok 20 minuten

Ingrediënten

2 pers.

Bereiding

  • 1

    Courgette grillen

    10 minuten

    Snijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk ze met een dun laagje olijfolie en bak in een grillpan totdat je aan beide kanten mooie grillstrepen ziet. Kruid de courgette met peper en zout.

  • 2

    Pijnboompitjes roosteren

    5 minuten

    Smelt de roomboter in een klein pannetje. Bak hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin kleuren en heerlijk geuren.

  • 3

    Salade samenstellen

    5 minuten

    Verdeel de rucola over een bord of schaal en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Halveer de gegrilde courgetteplakken en verdeel over de rucola. Strooi de citroenrasp, geitenkaas, verse kiemgroenten en geroosterde pijnboompitjes over de salade.

  • 4

    Geniet van je salade

    Serveer de courgettesalade met geitenkaas en pesto direct en geniet van de heerlijke smaken.

  • TIP

    Een handige tip bij het bereiden van courgettesalade is om de gegrilde courgetteplakken niet te lang te grillen, want courgettes kunnen snel zacht worden. Houd ze in de gaten en grill tot ze mooie grillstrepen hebben, maar nog stevig en knapperig zijn. Dit geeft de salade een heerlijke textuur.

Reviews

Gerelateerde recepten