Courgettesalade met geitenkaas en pesto
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Courgette grillen
10 minutenSnijd de courgette in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Bestrijk ze met een dun laagje olijfolie en bak in een grillpan totdat je aan beide kanten mooie grillstrepen ziet. Kruid de courgette met peper en zout.
- 2
Pijnboompitjes roosteren
5 minutenSmelt de roomboter in een klein pannetje. Bak hierin de pijnboompitjes tot ze goudbruin kleuren en heerlijk geuren.
- 3
Salade samenstellen
5 minutenVerdeel de rucola over een bord of schaal en breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Halveer de gegrilde courgetteplakken en verdeel over de rucola. Strooi de citroenrasp, geitenkaas, verse kiemgroenten en geroosterde pijnboompitjes over de salade.
- 4
Geniet van je salade
Serveer de courgettesalade met geitenkaas en pesto direct en geniet van de heerlijke smaken.
- TIP
Een handige tip bij het bereiden van courgettesalade is om de gegrilde courgetteplakken niet te lang te grillen, want courgettes kunnen snel zacht worden. Houd ze in de gaten en grill tot ze mooie grillstrepen hebben, maar nog stevig en knapperig zijn. Dit geeft de salade een heerlijke textuur.

