Citroentaart
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding
10 minutenVerwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- 2
Korst maken
15 minutenVerkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegroller. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Druk het mengsel stevig op de bodem van de taartvorm om een gelijkmatige korst te vormen.
- 3
Citroenvulling maken
10 minutenKlop de eieren en suiker samen in een kom tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg het citroensap, de citroenrasp, maïzena en slagroom toe. Meng goed tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de korst in de taartvorm.
- 4
Bakken
35 minutenBak de citroentaart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is en goudbruin aan de randen.
- 5
Afkoelen en decoreren
60 minutenLaat de citroentaart volledig afkoelen in de taartvorm. Als je wilt, kun je de taart voor het serveren bestrooien met poedersuiker voor een extra decoratief tintje.
- 6
Serveren
5 minutenSnijd de citroentaart in plakjes en geniet van deze heerlijke traktatie!

