🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Citroentaart

Door De Kookclub
60 minuten
4(1)
Een heerlijke citroentaart met een frisse en pittige smaak, perfect als dessert voor elke gelegenheid.
Ervaren kok 60 minuten

Ingrediënten

8 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding

    10 minuten

    Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

  • 2

    Korst maken

    15 minuten

    Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en plet ze met een deegroller. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter. Druk het mengsel stevig op de bodem van de taartvorm om een gelijkmatige korst te vormen.

  • 3

    Citroenvulling maken

    10 minuten

    Klop de eieren en suiker samen in een kom tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg het citroensap, de citroenrasp, maïzena en slagroom toe. Meng goed tot een glad mengsel. Giet dit mengsel over de korst in de taartvorm.

  • 4

    Bakken

    35 minuten

    Bak de citroentaart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is en goudbruin aan de randen.

  • 5

    Afkoelen en decoreren

    60 minuten

    Laat de citroentaart volledig afkoelen in de taartvorm. Als je wilt, kun je de taart voor het serveren bestrooien met poedersuiker voor een extra decoratief tintje.

  • 6

    Serveren

    5 minuten

    Snijd de citroentaart in plakjes en geniet van deze heerlijke traktatie!

Reviews

Gerelateerde recepten