🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bechamelsaus

Door De Kookclub
15 minuten
Een romige, witte saus die als basis dient voor vele andere sauzen en gerechten.

Ingrediënten

4 pers.

Bereiding

  • 1

    Boter smelten

    Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.

  • 2

    Bloem toevoegen

    Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed om een gladde roux te vormen. Blijf ongeveer 2 minuten roeren om de bloem te laten garen.

  • 3

    Melk toevoegen

    Giet langzaam de melk in de pan terwijl je blijft roeren. Blijf roeren tot de saus dikker wordt en kook gedurende ongeveer 5 minuten, of tot de gewenste dikte is bereikt.

  • 4

    Kruiden toevoegen

    Voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe aan de saus. Blijf roeren om de kruiden gelijkmatig te verdelen.

  • 5

    Serveren

    Serveer de Bechamelsaus warm als bijgerecht bij gerechten zoals lasagne, gratin, of groenten.

Reviews

Gerelateerde recepten