Bechamelsaus
15 minuten
Een romige, witte saus die als basis dient voor vele andere sauzen en gerechten.
Ingrediënten
4 pers.
Bereiding
- 1
Boter smelten
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur.
- 2
Bloem toevoegen
Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en roer goed om een gladde roux te vormen. Blijf ongeveer 2 minuten roeren om de bloem te laten garen.
- 3
Melk toevoegen
Giet langzaam de melk in de pan terwijl je blijft roeren. Blijf roeren tot de saus dikker wordt en kook gedurende ongeveer 5 minuten, of tot de gewenste dikte is bereikt.
- 4
Kruiden toevoegen
Voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe aan de saus. Blijf roeren om de kruiden gelijkmatig te verdelen.
- 5
Serveren
Serveer de Bechamelsaus warm als bijgerecht bij gerechten zoals lasagne, gratin, of groenten.

