🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Bananenbrood

Door De Kookclub
60 minuten
4.8(4)
Dit hemelse bananenbrood combineert de zoetheid van rijpe bananen en dadels met de rijke smaak van pure chocolade en knapperige noten. Het amandelmeel voegt een verfijnde nootachtige smaak toe, terwijl de kokosrasp een subtiele exotische twist geeft. Dit eenvoudige recept levert een romig en verrukkelijk brood op dat perfect is bij een kopje koffie of als gezond tussendoortje.

Ingrediënten

8 pers.

Bereiding

  • 1

    Voorbereiding en oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht). Vet een cakevorm van 23 cm in met bakspray en leg eventueel een strook bakpapier over de bodem voor gemakkelijke verwijdering.

  • 2

    Maak het bananen- en dadelmengsel

    Pureer de rijpe bananen samen met de dadels in een kom glad met behulp van een staafmixer.

  • 3

    Eieren toevoegen

    Voeg de eieren één voor één toe aan het bananen-dadelmengsel en klop ze met een garde door het beslag tot alles goed gemengd is.

  • 4

    Droge ingrediënten:

    Spatel voorzichtig het amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout door het beslag tot alles goed gecombineerd is.

  • 5

    Chocolade en noten

    Hak de pure chocolade en gemengde noten in grove stukjes en spatel deze door het beslag. Voeg ook de kokosrasp toe en meng alles voorzichtig tot een gelijkmatige massa.

  • 6

    Bakken

    Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat een prikker in het midden van het brood er schoon en droog uitkomt.

  • 7

    Opeten en bewaren

    Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm voordat je het voorzichtig op een taartrooster stort. Bewaar het afgekoelde brood in aluminiumfolie buiten de koelkast om de versheid te behouden.

Reviews

Gerelateerde recepten