Bananenbrood
Ingrediënten
Bereiding
- 1
Voorbereiding en oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hetelucht). Vet een cakevorm van 23 cm in met bakspray en leg eventueel een strook bakpapier over de bodem voor gemakkelijke verwijdering.
- 2
Maak het bananen- en dadelmengsel
Pureer de rijpe bananen samen met de dadels in een kom glad met behulp van een staafmixer.
- 3
Eieren toevoegen
Voeg de eieren één voor één toe aan het bananen-dadelmengsel en klop ze met een garde door het beslag tot alles goed gemengd is.
- 4
Droge ingrediënten:
Spatel voorzichtig het amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout door het beslag tot alles goed gecombineerd is.
- 5
Chocolade en noten
Hak de pure chocolade en gemengde noten in grove stukjes en spatel deze door het beslag. Voeg ook de kokosrasp toe en meng alles voorzichtig tot een gelijkmatige massa.
- 6
Bakken
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat een prikker in het midden van het brood er schoon en droog uitkomt.
- 7
Opeten en bewaren
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm voordat je het voorzichtig op een taartrooster stort. Bewaar het afgekoelde brood in aluminiumfolie buiten de koelkast om de versheid te behouden.

