Ingrediënten
Bereiding
- 1
Avocado bereiden
Halveer de avocado's en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit en prak het lichtjes met een vork. Besprenkel met citroensap, zout, peper en paprikapoeder naar smaak.
- 2
Eieren pocheren
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de azijn toe. Breek voorzichtig elk ei in een kopje. Maak een draaikolk in het kokende water en laat voorzichtig een ei in het midden glijden. Pocheer de eieren gedurende ongeveer 3 minuten voor zachtgekookte dooiers of langer voor steviger dooiers. Herhaal voor de andere eieren.
- 3
Brood roosteren
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of op een grill tot ze knapperig zijn.
- 4
Samenstellen
Leg een geroosterd sneetje brood op een bord, schep de geprakte avocado er bovenop en plaats een gepocheerd ei bovenop de avocado. Garneer met verse peterselie, extra paprikapoeder, en sla naar smaak. Voeg indien gewenst extra peper toe.
- 5
Serveren
Serveer de Avocado Toast met Gepocheerd Ei direct en geniet van een heerlijke en voedzame maaltijd!
- TIP
Voeg een vleugje hete saus of chili-vlokken toe aan de geprakte avocado voor een pittige kick en extra smaakdimensie. Dit geeft je avocado toast met gepocheerd ei een beetje pit voor degenen die van wat meer pit houden.

