Ingrediënten
Bereiding
- 1
Bodem maken
15 minutenMeng de roomboter, suiker, bloem, eidooier en een snufje zout tot een samenhangend deeg. Bekleed een taartvorm met het deeg en zet het in de koelkast om te rusten.
- 2
Custard vulling maken
20 minutenVerwarm de slagroom en volle melk in een pan. Klop de eidooiers met suiker en custardpoeder in een aparte kom. Voeg het hete roommengsel al roerend toe aan de eiermengsel. Doe het terug in de pan en verwarm op laag vuur, voeg vanillemerg toe en blijf roeren tot de custard dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- 3
Rabarber voorbereiden
5 minutenWas en snijd de rabarberstengels in stukjes. Meng de stukjes rabarber met maïzena en suiker.
- 4
Bakken
25 minutenVerwarm de oven voor op 180°C. Giet de custardvulling over de taartbodem en verdeel de rabarber erover. Strooi amandelschaafsel erbovenop. Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de taart goudbruin is en de rabarber zacht is.
- 5
Serveren
0 minutenLaat de rabarbertaart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur. Geniet van je heerlijke rabarbertaart!
- TIP
Bij het bereiden van de rabarber voor de taart, snijd de rabarberstelen in gelijke lengtes zodat ze gelijkmatig garen. Als de rabarberstelen erg dik zijn, is het een goed idee om ze over de lengte in dunne reepjes te snijden, zodat ze gemakkelijker kunnen worden verdeeld over de taart.

