🚧 We hebben een nieuwe website. Heb je een tip? Vertel het ons.
DeKookClub logo

Wat de Surinaamse Pot Schaft

Een aantal volledige maaltijden van Surinaamse voedingsmiddelen

Laat je verleiden door de heerlijke geuren en smaken van Suriname met het kookboek "Wat de Surinaamse Pot Schaft", samengesteld door niemand minder dan Hendrina Seppen-de Wekker, de eerste directrice van de Surinaamse huishoudschool in Paramaribo. Dit 48 pagina's tellende boekje is een ware primeur en bevat de ongewijzigde herdruk van het in 1939 verschenen kookboekje. Ontdek hoe je authentieke Surinaamse gerechten kunt maken, van salades en soepen tot vlees- en visgerechten, en geniet van de pure smaak van de ingrediënten met slechts spaarzaam gebruik van kruiden en specerijen.

Met maar liefst 12 veganistische recepten was Hendrina Seppen-de Wekker haar tijd ver vooruit. Alle recepten zijn afkomstig van de Surinaamse bevolking en werden ingestuurd voor een prijswedstrijd georganiseerd door het comité dat een grote voedseltentoonstelling organiseerde, waarvan Hendrina lid was. De namen van alle 30 prijswinnaars zijn vermeld in de "Toelichting", die deel uitmaakt van deze herdruk. Het kookboekje "Wat de Surinaamse pot schaft" wordt geleverd met het pamflet "Algemeene wenken bij het koken", samengesteld door Dorothea Tillema-Sluyter en geschreven in het Surinaams en Nederlands. Laat je inspireren door de rijke smaken en tradities van Suriname met dit bijzondere kookboek!