Meesterlijk brood
leer bakken vanaf de basis
Meesterlijk brood bakken? Yes, you can! En wie kan dat beter uitleggen dan Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven? Hij legt niet alleen uit hoe je brood bakt, maar zorgt er ook voor dat je het begrijpt. Want alleen met kennis van ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je écht goed (gaan) bakken. Geen trucjes, maar échte kennis!
In Meesterlijk brood begint Robert bij het begin. Want het perfecte puntje bakken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vanuit daar bouwt hij op en leert hij je de fijne kneepjes van het vak. In dit boek vind je vijftig recepten, opgebouwd in moeilijkheidsgraad en variatie. Van klassiekers zoals wit en bruin brood, kadetjes en krentenbollen, tot desembroden en brioches, en van granen zoals spelt, rogge en quinoa. Een uitgebreide uitleg, een heldere indeling en een gevarieerd aanbod aan recepten maken van Meesterlijk brood hét boek voor de thuisbakker.
Robèrt van Beckhoven is geen onbekende in Nederland, mede dankzij zijn rol als jurylid in het programma Heel Holland Bakt. Hij heeft het bakkersambacht met de paplepel ingegoten gekregen en is als enige in Nederland zowel Meester Patissier als Meester Boulanger.









